preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

 

Srednja škola Otočac od svog postojanja (1946.godina ) sa svojim zaposlenicima i učenicima uspješno provodi programe srednjoškolskog obrazovanja čiji su se rezultati rada očitovali  prije svega prilikom velikog broja upisa učenika na različite programske studije i završavanju istih. Danas tako imamo po cijeloj Republici Hrvatskoj naših učenika sa raznim zvanjima i titulama od doktora znanosti, magistara, liječnika, profesora, dipl. inženjera različitih struka i dr. Uspješno se nosimo sa sustavnim promjenama u srednjoškolskom obrazovanju u novije vrijeme što će vjerujem pokazati i rezultati na Državnoj maturi koja počinje ove školske godine. U tom cilju, a da bi sačuvali dugu tradiciju naše škole, njene vrijednosti i postojeći autoritet predstavljam vam viziju naše škole:

Želimo školu u kojoj su svi zadovoljni, motivirani i maksimalno uspješni.
Ono što želimo je da učenici kroz srednjoškolsko obrazovanje steknu sve potrebne kompetencije, znanja i vještine kako za nastavak daljnjeg školovanja, tako i za konkurentnost na tržištu rada, te za  život i da iz nje izađu kao kvalitetne osobe.

Da bi ostvarili svoju viziju poduzimat ćemo sljedeće:

-Svim učenicima omogućiti stjecanje osnovnih i stručnih znanja i kompetencija potrebnih za dalje školovanje i konkurentnost na tržištu rada, kao i za život, te ih naučiti kako se samostalno uči.

Dokazano je da su radni učinci veći kad su ljudi zadovoljni i kad osjećaju da ono što rade ima smisla, cilj stvaranja životnog okružja u našoj školi biti će:

-Omogućiti maksimalni razvoj učeničkih i nastavničkih potencijala poticanjem motiviranosti, samopouzdanja, stvaranja pozitivne slike o sebi, svijesti o svojim interesima i mogućnostima, te razvijanjem komunikacijskih vještina, vještina dobrih izbora i rješavanja problema  

Problemi današnjega čovjeka takvi da za njihovo rješavanje nisu dovoljne individualne snage, nego sinergija suradnika, cilj razvijanja školskog partnerstva u našoj školi bit će:

-Promijeniti tradicionalnu ulogu nastavnika, te ostvariti djelotvornu međusobnu suradnju u školi, suradnju s roditeljima i sa zajednicom koja će učenicima pomoći da uče na nove načine.

Nema uspješnog upravljanja i menadžmenta bez:

  • planiranja, dobro postavljenih pravila i raspoređenih zadataka
  • transparentnog praćenja i kontrole rezultata
  • sustava motivacija i sankcija,

Cilj upravljanja i pedagoškog menadžmenta u našoj školi  bit će:

-Stvoriti organizaciju koja uči i omogućava kvalitetnu provedbu kurikuluma.

Danas više nije presudno da nastavnik bude genijalac u svom području, niti je dovoljno da bude genijalan metodičar, cilj profesionalnog razvoja i usavršavanja osoblja u našoj školi biti će:

-Omogućiti nastavnicima stjecanje novih nastavničkih kompetencija, poglavito temeljenih na psihologiji učenja, pamćenja i ponašanja, komunikacijskim i socijalnim vještinama, kreativnosti, te vještinama rješavanja problema.


POVEZNICE

STRUČNO USAVRŠAVANJE

KORISNE POVEZNICE

 

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Otočac / Ćirila i Metoda 2, HR-53220 Otočac / ss-otocac.skole.hr / ured@ss-otocac.skole.hr
preskoči na navigaciju