Slavlje kruha u Srednjoj školi Otočac
Autor: Administrator , 10. 10. 2014.
U holu Srednje škole Otočac održana je danas (10. listopada 2014.) manifestacija Dani kruha. Ta tradicionalna školska svečanost i dalje uspijeva pokazati ono ponajbolje od domaćih pekarskih proizvoda, kruhova, kolača, plodova jeseni, tradicijskih alatki i narodnih rukotvorina, pa nije samo proslava života - darivanja u kruhu i plodovima zemlje, nego i slavlje očuvanja tradicijskoga blaga.
Treba prije svega zahvaliti roditeljima srednjoškolaca na trudu i podršci jer su se, kao i svake godine, potrudili pripremiti najrazličitije domaće proizvode, ispeći razne vrste domaćega gačanskoga kruva, masnic, štrudela, orehnjača i makovnjača, pita i ušćipkov, te tako uveličati svetkovinu kruha. I srednjoškolci su uobičajeno upotrijebili sve svoje kreativno umijeće kako bi od početnoga golog stola malo-pomalo stvorili raskošni doživljaj obilja u čijem je središtu simbol života, darivanja i ljubavi – kruh.
Svima je na zalaganju zahvalio ravnatelj Škole prof. Ivan Vidmar, a izložene domaće pekarske proizvode blagoslovio je mons.mr. Tomislav Šporčić, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije, otočki dekan i župnik, nakon čega se blagovalo, potom i zapjevalo i zaplesalo, a veći dio pripremljenih krušnih delikatesa darovan je korisnicima Doma za stare i nemoćne u Otočcu i Doma u Brlogu te potrebitim obiteljima posredovanjem HCK Gradskog društva Otočac
Slavlje kruha u Srednjoj školi Otočac
Autor: Administrator , 10. 10. 2014.
U holu Srednje škole Otočac održana je danas (10. listopada 2014.) manifestacija Dani kruha. Ta tradicionalna školska svečanost i dalje uspijeva pokazati ono ponajbolje od domaćih pekarskih proizvoda, kruhova, kolača, plodova jeseni, tradicijskih alatki i narodnih rukotvorina, pa nije samo proslava života - darivanja u kruhu i plodovima zemlje, nego i slavlje očuvanja tradicijskoga blaga.
Treba prije svega zahvaliti roditeljima srednjoškolaca na trudu i podršci jer su se, kao i svake godine, potrudili pripremiti najrazličitije domaće proizvode, ispeći razne vrste domaćega gačanskoga kruva, masnic, štrudela, orehnjača i makovnjača, pita i ušćipkov, te tako uveličati svetkovinu kruha. I srednjoškolci su uobičajeno upotrijebili sve svoje kreativno umijeće kako bi od početnoga golog stola malo-pomalo stvorili raskošni doživljaj obilja u čijem je središtu simbol života, darivanja i ljubavi – kruh.
Svima je na zalaganju zahvalio ravnatelj Škole prof. Ivan Vidmar, a izložene domaće pekarske proizvode blagoslovio je mons.mr. Tomislav Šporčić, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije, otočki dekan i župnik, nakon čega se blagovalo, potom i zapjevalo i zaplesalo, a veći dio pripremljenih krušnih delikatesa darovan je korisnicima Doma za stare i nemoćne u Otočcu i Doma u Brlogu te potrebitim obiteljima posredovanjem HCK Gradskog društva Otočac
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |