ZDRAVI DORUČAK
Autor: Gorana Mandarić, 26. 5. 2021.
Da je doručak kralj svih obroka, dokazali su učenici 1. razreda obrazovnih programa automehaničar, elektromehaničar i autoelektričar priredivši zdravi doručak u gradskom parku u sklopu Sata razrednika. Koliko je redovito doručkovanje zdrava prehrambena navika, ukazala im je razrednica Nikolina Stojanović.
Učenici su priredili bogatu trpezu na kojoj se našlo sve ono što je zdravo, a što ujedno i vole jesti (domaći kruh, sir, jaja, razno voće i povrće, jogurt, mlijeko, žitarice, domaći voćni sokovi, chia puding, čaj i dr.). Sami su naučili složiti primjer niskokaloričnog i visokokaloričnog doručka, a bilo je i varijanti za sladokusce koje su uključivale svega pomalo. Naglasak je bio na sendvičima koji zaista mogu biti zdravi ako se kombiniraju s integralnim kruhom, sirom i povrćem.
Cilj je bio podizanje svijesti o važnosti doručkovanja i promicanje korištenja zdravih namirnica u svakodnevnoj prehrani, kao i usvajanje zdravih prehrambenih navika. Brojne studije dokazale su da zdrav doručak poboljšava sveukupno zdravlje, a osobe koje redovito i zdravo doručkuju lakše se nose sa stresom te produktivnije obavljaju svakodnevne aktivnosti, uključujući i školske obveze.
Doručkovanje zahtijeva svega nekoliko minuta koje je potrebno odvojiti prije kretanja u dnevne obaveze, a upravo su te minute jako važne za zdravlje.
Ovako započet dan osigurao im je potrebnu energiju kako bi izdržali sve školske obaveze, a učenici ističu da će sličan doručak prakticirati i ubuduće.
ZDRAVI DORUČAK
Autor: Gorana Mandarić, 26. 5. 2021.
Da je doručak kralj svih obroka, dokazali su učenici 1. razreda obrazovnih programa automehaničar, elektromehaničar i autoelektričar priredivši zdravi doručak u gradskom parku u sklopu Sata razrednika. Koliko je redovito doručkovanje zdrava prehrambena navika, ukazala im je razrednica Nikolina Stojanović.
Učenici su priredili bogatu trpezu na kojoj se našlo sve ono što je zdravo, a što ujedno i vole jesti (domaći kruh, sir, jaja, razno voće i povrće, jogurt, mlijeko, žitarice, domaći voćni sokovi, chia puding, čaj i dr.). Sami su naučili složiti primjer niskokaloričnog i visokokaloričnog doručka, a bilo je i varijanti za sladokusce koje su uključivale svega pomalo. Naglasak je bio na sendvičima koji zaista mogu biti zdravi ako se kombiniraju s integralnim kruhom, sirom i povrćem.
Cilj je bio podizanje svijesti o važnosti doručkovanja i promicanje korištenja zdravih namirnica u svakodnevnoj prehrani, kao i usvajanje zdravih prehrambenih navika. Brojne studije dokazale su da zdrav doručak poboljšava sveukupno zdravlje, a osobe koje redovito i zdravo doručkuju lakše se nose sa stresom te produktivnije obavljaju svakodnevne aktivnosti, uključujući i školske obveze.
Doručkovanje zahtijeva svega nekoliko minuta koje je potrebno odvojiti prije kretanja u dnevne obaveze, a upravo su te minute jako važne za zdravlje.
Ovako započet dan osigurao im je potrebnu energiju kako bi izdržali sve školske obaveze, a učenici ističu da će sličan doručak prakticirati i ubuduće.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |