2019-04-14 12:01:45

Medijska pismenost: Moja kritička minuta u eteru

Od 8. do 12. travnja diljem Hrvatske održani su 2. Dani medijske pismenosti s više od 180 događanja kojima je cilj informiranje i educiranje o medijskoj pismenosti. U Otočcu su se u obilježavanje uključili Srednja škola Otočac i Hrvatski radio Otočac.

Tijekom nekoliko nastavnih sati Hrvatskog jezika učenici 1. razreda smjera ekonomist izabrali su aktualne teme prisutne u medijima, a njima bliske, te su pod mentorstvom nastavnice Manje Kostelac-Gomerčić pripremili jednominutne sažete osvrte prilagođene mediju radija. Naziv projekta Moja kritička minuta u eteru postao je i naziv radio-emisije koja je u programo HRO-a emitirana prošle srijede. 

Medijska pismenost jedna je od najvažnijih kompetencija 21. stoljeća pa će se u sklopu kurikulske reforme, koja će se od jeseni primjenjivati u svim školama u Hrvatskoj, obrađivati u nizu nastavnih predmeta. Reforma obrazovanja upravo stavlja naglasak na razvijanje kritičkog mišljenja kod djece i mladih. 

Kako razmišljaju naši 14-godišnjaci i 15-godišnjaci, koliko imaju razvijeno kritičko promišljanje i kakav im je odnos prema informacijama u medijima, možete poslušati u emisiji na sljedećoj poveznici:

https://drive.google.com/file/d/0Byo5GSkTK9Vwd0NSSWl1NllyTFAzNnY3ZWI1WDVuMHZlYzhr/view?fbclid=IwAR3CAaPeWk1MvrQKDP50VS2kRosv4Bi-YPIEoNrAqedzT32jhpfU6UbCtPo.


Srednja škola Otočac