2019-04-08 16:23:39

Predstava "Blue Moon"

Dana 5. travnja učenici trećih i četvrtih razreda posjetili su Satiričko kazalište Kerempuh koje je otvorilo svoja vrata predstavom “Blue Moon” prema istoimenom romanu Damira Karakaša. Redatelj Boris Liješević savršeno prenosi dramu na kazališne daske.

Cijela predstava prati život Čarlija, propalog studenta poljoprivrede, kojeg zamjećujemo kao mladića buntovničkog karaktera, hedonista, ljubitelja glazbe, odanog sebi i svom stilu izražavanja. Njegovim roditeljima nikako ne odgovara takav stil života i zbog toga su u stalnom sukobu. Snažan dojam ostavilo je i stanje u zemlji, odnosno početak devedesetih godina prošloga stoljeća kada dolazi vrijeme nacionalnog određivanja koje izaziva sukobe u društvu. Tako smo mogli primjetiti da kostimi i šminka odgovaraju vremenu u kojem se likovi nalaze. Odličnoj atmosferi pridonijele su kratke humoristične epizode s elementima crnog humora, kao što su djedov sprovod i predigra s kokoticom, ali i izražena emocija glumaca u određenim dijelovima. Veliku ulogu imali su i glazba i rasvjeta koji su pridonijeli određenom ritmu. Uz Rakana Rushaidata koji se suočio s ulogom protagonista, susrećemo i Filipa Detelića, Vilima Matulu, Jerka Marčića, Branka Trlina Matulu, Mirelu Videk Hranjec i Marka Makovičića.

Predstava "Blue Moon" uvjerljivo će svima ostati u sjećanju. Za to su prije svega zaslužni glumci koji su svojom izražajnošću i emocijom ostavili publiku bez teksta, a na kraju moramo zahvaliti i Damiru Karakašu koji nas je iznenadio svojim dolaskom te nam ukratko ispričao događaje iz svog života u kojima smo svi uživali.

L. O. 3. gimnazije


Srednja škola Otočac