2018-10-02 11:08:45

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN

 

U povodu Europskog tjedna sporta u školama diljem Europe održava se manifestacija Europski školski sportski dan. To je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promovirati tjelesnu aktivnost i zdravlje.

Ta je manifestacija obilježena i u našoj Školi odigravanjem nogometnih i odbojkaških utakmica u kojima su nastupali učenici i nastavnici naše Škole.

U srijedu,  26. rujna u 13:00 sati odigrana je nogometna utakmica između maturanata i učenika nezavršnih razreda. Utakmica je bila vrlo sadržajna i zanimljiva s devet postignutih golova. Iako su učenici nezavršnih razreda vodili 3 : 1, maturanti su preokrenuli te na kraju zasluženo slavili rezultatom 5 : 4. Priznanje za najboljeg strijelca utakmice dobio je Ivan Boban, učenik 3. gimnazije koji je postigao tri pogotka, dok je u redovima maturanata najraspoloženiji bio Martin Bogdanić, učenik 4. gimnazije s dva postignuta pogotka.

                  Svi učenici zaslužili su priznanje za fair play jer je utakmica odigrana sa samo jednim dosuđenim prekršajem.

U petak, 28. rujna u 13:00 sati odigrana je odbojkaška utakmica između učenica (reprezentacije škole) te nastavnika i nastavnica naše Škole. Na početku prvog seta učenice su povele sedam poena razlike i sve je izgledalo da će to biti lagana pobjeda za mladu ekipu, no ekipa nastavnika i nastavnica uspjela je preokrenuti rezultat i na kraju slaviti 2 : 0 u setovima, rezultatom 25 : 19 u prvom i 25 : 20 u drugom setu.

Manifestacija je privukla veliki broj natjecatelja, ali i navijača koji su s tribina bodrili svoje kolege i prijatelje.


Srednja škola Otočac