2016-04-07 23:16:00

Učenici Đačkog doma markirali stazu na Prozorinu

 

Sunčano poslijepodne ove srijede (6. travnja 2016.) učenici iz Đačkog doma Fortica u Otočcu iskoristili su za ugodno-koristan boravak u prirodi. S voditeljem Goranom Bukovcem čistili su i markirali planinarski put na Prozorinu, omiljeni vidikovac Gačana u dokolici. 

Taj je put koji kreće od Orišković mosta (most br. 4 na Gacki) trasirao prije nekoliko godina Franjo Tržil, a u međuvremenu je tek malčice zarastao, no oznake su izblijedile, pa ih je trebalo osvježiti. Put je dobro utaban što govori da ga ljudi često koriste. Uspon do vrha Prozorine (645 mnm) na kojem se nalaze ostatci zidova nekadašnje vojnokrajiške fortifikacije (iz 'turskih vremena') traje oko 30 minuta laganoga hoda.

U akciji čišćenja i markiranja sudjelovalo je osam učenika Đačkog doma: Luka Bucić, Ana Paula Borić, Modrić Tomislav, Marija Samaržija, Mario Vukelić, Josipa i Sandra Biondić i Kristina Kalanj. Moralnu potporu đačkoj aktivnosti u prirodi dala je umirovljena profesorica hrvatskoga jezika Katarina Rajčević (kao i njezin vjerni prijatelj Laki), a druženje su ovjekovječili fotografijom.

Foto: Sandra Biondić i Marija Samaržija


Srednja škola Otočac