2022-05-03 13:24:11

AUDICIJA ZA FILM "PROSLAVA"

Danas je u našoj školi produkcijska kuća ECLECTICA iz Zagreba održala audiciju za snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma Proslava, scenaristice Jelene Paljan i redatelja Bruna Ankovića čija radnja je u potpunosti smještena u Ličko-senjsku županiju. 

 

Kroz četiri naslovima odijeljene epizode, film Proslava prati dvadesetak godina u životu glavnog junaka Mije i njegove obitelji u siromašnom ličkom selu. Epizode se nižu nelinearno i eliptično: prva se događa 1945., druga desetak godina ranije, treća 1941., a četvrta 1928. godine. 

U filmu u različitim pričama glavnog junaka Miju treba glumiti glumac u dobi od 8-10 godina i u dobi od 13-15 godina, kao i njegovu mlađu sestru i prijateljicu Drenku. Upravo zbog toga je produkcijska kuća u potrazi za mladim glumcima koji bi glumili te uloge. Kako će se cijelo snimanje odvijati na području Ličko-senjske županije želja je bila napraviti casting za spomenute uloge u školama županije. 

Osim što se radnja filma proteže kroz nekoliko desetljeća, ona se odvija i kroz sva četiri godišnja doba, a kako je vizualni izričaj i visoka estetiziranost slike glavna odrednica, film će se snimati u tri bloka na autentičnim lokacijama u Lici, kako bi se što bolje prikazala različitost i raskoš svakog godišnjeg doba i ličkih pejzaža. Snimanje je planirano početkom sljedeće zime i proljeća 2023. a u obzir za audiciju su došli učenici prvog razreda koji imaju suglasnost roditelja. 

 


Srednja škola Otočac