2022-04-29 09:54:00

"ZAJEDNO" PROTIV TRGOVANJA LJUDIMA

Odjel za prevenciju  Ministarstva unutarnjih poslova Ličko-senjske županije već nekoliko godina provodi preventivni program pod nazivom Zajedno. Preventivna akcija ZAJEDNO usmjerena je na sprječavanje trgovanja ljudima, posebice ženama i djecom.

U petak, 29. travnja 2022. godine, u Srednjoj školi Otočac policijska službenica za prevenciju Kristina Orešković i policijski službenik za organizirani kriminalitet Policijske uprave ličko – senjske  Kristijan Kružičević održali predavanje učenicima završnih razreda na temu „Trgovanje ljudima“ .

Na predavanju je naglašeno da trgovanje ljudima predstavlja jedan od najtežih primjera kršenja ljudskih prava, a žrtve trgovanja ljudima su najčešće osobe iz siromašnih zemalja koje u potrazi za boljim životom odlaze u ekonomski razvijenije zemlje. U tim nastojanjima nažalost postaju laka meta za trgovce ljudima.

Najrašireniji oblik trgovanja ljudima je seksualno iskorištavanje, no ljudima se trguje i zbog iskorištavanja za rad u teškim uvjetima, ili trgovanja organima.

Cilj akcije je učenicima podigne svijest o prevenciji trgovanja ljudima, odnosno da ih se na odgovornu reakciju kako bi pridonijeli smanjenju trgovanja ljudima.

 


Srednja škola Otočac