2022-04-01 16:34:40

KAZALIŠNA PREDSTAVA "BEZ TREĆEGA"

U četvrtak su učenici četvrtog razreda gimnazije, Marija RubčićGabrijela Kovačić i Tomislav Bunjevčević, u Gackom pučkom otvorenom učilištu sudjelovali u predstavi „Bez trećega“ kao dio Amaterskog kazališta Arupium. Riječ je o drami Milana Begovića koju je ovom prilikom režirala nastavnica Snježana Orešković.

Bračni par, Giga Barić (Marija Rubčić) i Marko Barić (Dario Eror), ponovno se susreću nakon osam godina Markove odsutnosti. Iako je za očekivati da Giga i Marko provode idiličnu večer u ugodnom razgovoru, to se ne događa. Naime, Markova ljubomora ne dopušta da bračni par uživa u ponovnom susretu. Iako je Giga lijepa žena, ona ne želi biti muško vlasništvo, pa čak i ako je taj muškarac njezin muž.

Oduševile su nas učenice naše Škole, Marija Rubčić kao hrabra Giga koja se bori protiv patrijarhalnog svjetonazora svojeg muža i Gabrijela Kovačić u ulozi simpatične sobarice Franciske. Nakon oskudnijeg kulturnog života u Otočcu tijekom pandemije bolesti COVID-19, drago nam je da su učenici svojom kreativnošću najavili ponovno buđenje kulture u našem gradu.

Lucija Bižanović


Srednja škola Otočac