2020-10-23 09:03:28

Maraton čitanja „Minuta za čitanje“

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji govoriti o knjizi, promicati čitanje te okupiti sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja manifestacija posvećena je planetu Zemlji, a moto je „Razlistaj se!“ I učenici naše Škole, njih dvadeset šestero, uključili su se u akciju čitanja naglas u trajanju jedne minute pod nazivom „Minuta za čitanje“ na način da su snimili videozapis.

U čitanju su sudjelovali učenici prvog i drugog razreda opće gimnazije (Anamarija Nikšić, Helena Kostelac, Klara Jurković, Anamarija Klobučar, Dominik Dasović, Patrik Marincel, Filip Kranjčević, Marija Orešković, Julija Kostelac) te učenici prvog razreda smjera šumarski tehničar (Ivica Hodak, Ante Gašparović) kojima je u izboru tekstova pomogla nastavnica Slavica Francetić. Svoju ljubav prema čitanju u videozapisu iskazao je i učenik trećeg razreda smjera opće gimnazije, Tomislav Bunjevčević, pod vodstvom nastavnice Snježane Orešković. U akciji su sudjelovali i učenici prvog razreda smjera ekonomist (Ivan Klišanić, Marija Furlan), kao i učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda smjera šumarski tehničar (Marija Biondić, Dorijan Burić, Darko Kalanj, Filip Dugonjić, Marjan Prpić, Stevan Vukmirović) koje je pripremila nastavnica Gorana Mandarić. U čitateljski maraton uključili su se i učenici prvog razreda smjera automehaničar, autoelektričar i elektromehaničar (Josip Krmpotić, Pavle Hinić, Antonio Perković, Marino Rajačić, Matej Samaržija, Danijel Budai) kojima je tekstove odabrala nastavnica Nikolina Stojanović.

Zahvale učenicama i njihovim nastavnicama hrvatskoga jezika na sudjelovanju, knjižničarki Ankici Babić na pruženoj pomoći oko odabira tekstova i uključivanja u samu manifestaciju te nastavnicima Ediju Šopu i Igoru Oreškoviću na uloženom trudu oko snimanja i uređivanja videozapisa.

Videozapis možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=tGZzpIgxiNg&t=996s.


Srednja škola Otočac