2020-05-26 16:30:29

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA NESTALE DJECE - 25.SVIBNJA

         U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece (25. svibnja), na inicijativu EUROPOL-a, a u suradnji s Europskom policijskom stručnom mrežom za nestale osobe i AMBER alert Europe, ove godine inicirana je kampanja #DontBeACatch - #NemojPostatiLovina, a kojoj se, uz 23 zemlje iz Europe, aktivno pridružila i policija Republike Hrvatske.

         Ovogodišnja kampanja usmjerena je na zaštitu djece protiv online groominga, odnosno na podizanje svijesti o opasnostima uspostave odnosa povjerenja i emocionalne povezanosti između djeteta ili mlade osobe i (najčešće) odrasle osobe putem komunikacijskih tehnologija, a s ciljem njihova vrbovanja i iskorištavanja u seksualne svrhe.

        Kampanjom se nastoji educirati djecu i mlade, kao i njihove roditelje o potencijalnim opasnostima online (virtualnog) svijeta u kojem manipulativnim tehnikama, lažnim predstavljanjem i drugim načinima vrbovanja predatori seksualno zlostavljaju i iskorištavaju djecu.

 Cilj je da ovom kampanjom #NemojPostatiLovina, kroz izrađeni preventivno-edukativni spot i promotivni letak damo savjete djeci i mladima da dok sjede u fotelji vlastitog doma i putuju prostranstvima virtualnog svijeta ostanu sigurni.

Također u istu svrhu Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka i Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,  stavlja na raspolaganje i edukativno-preventivni video 'Što se Tini dogodilo?'.

Edukativno-preventivne video materijale možete pogledati na slijedećim poveznicama:

NEMOJ POSTATI LOVINA

ŠTO SE TINI DOGODILO?

 

                         


Srednja škola Otočac