2020-03-13 22:11:13

Županijska smotra LiDraNo 2020.

Naša je škola u četvrtak, 12. ožujka imala čast biti organizator županijske smotre LiDraNo u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac.

Smotru je pozdravnim riječima otvorila ravnateljica Adela Rukavina te učenici naše škole svojim vokalnim i instrumentalnim izražajima, Lori Prpić i Lucija Bižanović. U voditeljskoj ulozi okušali su se Marija Rubčić i Tomislav Bunjevčević.

Na smotri je sudjelovalo sedam osnovnih škola, a prijavile su 15 pojedinačnih i tri skupna scenska nastupa, devet literarnih radova, dva samostalna novinarska rada i jedan školski list. U kategoriji srednjih škola prijavila se samo Gimnazija Gospić s pojedinačnim scenskim nastupom.

Prosudbeno povjerenstvo za literarno i novinarsko stvaralaštvo predložilo je dva literarna rada i jedan školski list za državnu smotru, a to su:

literarni rad Lane Starčević pod nazivom Žudnja mentorice Đurđice Luketić iz Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića literarni rad Anje Kovač pod nazivom Jesen mentorice Maje Brajković iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana iz Korenice školski list Nikol Škunce pod nazivom Dani radosti mentorice Franciske Tomljanović iz Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Senja.

Prosudbeno povjerenstvo za dramsko-scensko stvaralaštvo, na čelu s državnom izbornicom Stephanie Jamnicky, predložilo je sljedeće nastupe za državnu smotru:

monolog Ivana Vukovića iz Škrinje Luke Perkovića mentorice Vesne Kostelac iz Osnovne škole Luke Perkovića iz Brinja dramsko-scensku igru Škola za život dramske skupine učenika 5. razreda mentorice Dragocjenke Bilović iz Osnovne škole Zrinskih i Frankopana iz Otočca monolog Naomy Ojurović Čačić iz Orkanskih visova Emily Bronte, mentorice Anele Serdar Pašalić iz Gimnazije Gospić.

Svi sudionici LiDraNa zaslužuju pohvale što su se hrabro predstavili, a predloženima od srca želimo da ih pozovu na državnu Smotru!

 

 


Srednja škola Otočac