preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Stručna ekskurzija III. razreda zanimanja šumarski tehničar
Autor: Administrator , 2. 6. 2016.

Učenici 3. razreda šumarskih tehničara dana 30. svibnja 2016. u pratnji profesora iz struke Ive Abramović, dipl. ing. šum.,  Edija Šopa, dipl. ing. šum. i Darija Cvitkovića, dipl. ing. šum., uputili su se na stručnu ekskurziju u sklopu predmeta Fitocenologija, Dendrologija, Uzgajanje šuma, Zaštita šuma i Parkovna kultura u Prirodoslovni muzej Rijeka, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Rijeke i parkove Angiolina i Sv. Jakov u Opatiji.


Cijelu školsku godinu 2015­­­./2016. pripremali smo teorijski dio nastave za ovu ekskurziju na kojoj smo u praksi utvrdili dosadašnje znanje. Kad smo stigli u Rijeku, uputili smo se u Prirodoslovni muzej Rijeka. Stigavši tamo prvo smo razgledavali okolni vrt u kojem se nalaze vrste koje smo upoznali u teoriji. Uz vodstvo profesora struke razgledali smo taj vrt i uputili se u sam muzej. Na ulazu u muzej vidjeli smo ostatke i otiske praživotinja. Malo dalje smo imali priliku vidjeti modele različitih vrsta kukaca, morskih životinja i šumskih životinja. Profesori su nam o tim vrstama pobliže govorili te pomogli da ih zapamtimo. Nakon upoznavanja i razgledavanja muzeja uputili smo se prema Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rijeka.

Po dolasku u Vatrogasnu postaju Rijeka dočekao nas je M.M.  koji nas je upoznao s poviješću, tehnikom i snagama te postaje. Proveo nas je kroz čitavu zgradu i opisao nam svrhu prostorija vatrogasne postaje te nas upoznao s požarima i opasnostima prilikom njihova gašenja. Nakon razgledavanja i upoznavanja postaje krenuli smo prema opatijskim parkovima.

U opatijskim parkovima odmah smo krenuli razgledati i prepoznavati vrsta iz sloja drveća, grmlja i prizemnog raslinja. Profesori su nas od ulaza do izlaza educirali praktično o oblikovanju parkova, izboru pogodnih vrsta i načinu njihove sadnje. Pojasnili su nam razne oblike i vrste biljaka koje u našim krajevima ne možemo vidjeti. Nakon završetka razgledavanja profesori su nam dopustili malo opuštanja i razgledavanja ostatka Opatije te smo se nakon tog odmora uputili na autobusni kolodvor. Na putu kući ponovili smo naučene informacije i kućama smo stigli u večernjim satima.

Antonijo Rubčić i Ante Dujmović,  III. šum. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju