preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"Guduskani" s ministrom Horvatom
Autor: Administrator , 25. 5. 2016.

Tijekom nedavnog radnog posjeta Ličko-senjskoj županiji i predstavljanja programa mjera Ministarstva poduzetništva i obrta „MINPO je tu za vas“, ministar Darko Horvat sastao se, između ostalog, u gospićkom KIC-u i s ličko-senjskim poduzetnicima, a među njima su bili i najmlađi ambasadori poduzetništva iz Otočca.


Susret naših srednjoškolaca s ministrom zapravo je dio projektnog zadatka koji učenici 2. razreda zanimanja ekonomist i zanimanja elektromehaničar Srednje škole Otočac provode u suradnji s tvrtkom Gacka d.o.o. za komunalne djelatnosti, zaštitu i gospodarenje rijekom Gackom.

Sve je počelo prezentacijama o pravilnom odlaganju otpada koje su djelatnici Gacke upriličili u odgojno-obrazovnim ustanovama u Otočcu, a pritom se pokazalo da među srednjoškolcima ima interesa i za nešto više, odnosno za daljnju suradnju. Tijekom dva sastanka s direktoricom tvrtke Gacka Tajanom Brajković i njenim suradnicima isplanirane su osnovne smjernice djelovanja zajedničkog projektnog tima koji su nazvali Guduskani (povijesni naziv za Gačane), dok je za logo upotrijebljeno glagoljično slovo G. Željelo se, naime, prepoznatljivu i dugu tradiciju kraja odrediti kao jamstvo uspjeha i u današnjici.

Cilj sudjelovanja na sastanku s ministrom Horvatom bio je ne samo upoznati nove trendove unaprjeđenja poduzetništva, nego i promovirati uspješnu školsku vježbeničku tvrtku i samu otočku školu (program ekonomije s najdužim stažom u županiji – od 1948. djeluje 4-godišnja škola Ekonomski tehnikum, koja  1954. postaje Srednja ekonomska škola).

Ministar Horvat je naznačio kako se zapravo radi o interaktivnom dijalogu, pri čemu je zajedno s doministricom Anom Mandac predstavio najnovije programe potpora i natječaja, odnosno posve promijenjenu filozofiju fondova, da bi nakon toga 'pljuštala' pitanja iz publike koju je činilo 70-ak poduzetnika.

Osim natječaja strukturnih fondova i novog programa poticaja za poduzetnike E-impuls, izdvojen je i program „druge šanse“ namijenjen onima koji jednom nisu uspjeli kako bi mogli opet pokušati uspjeti. Dojmljiva je citirana poslovica: Čovjek koji pobijedi druge je jak, a onaj koji pobijedi sebe je svemoguć.

Ideja svih programa je vratiti ljude u poduzetništvo, a posebno u krajevima kao što je Ličko-senjska županija iz koje je u prošloj godini bilo prijavljeno 30 projekata, a prihvaćena su samo 3.

Katarina Furlan, II. ekon.

Foto: Ivan Krznarić, II. ekon.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju