preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionice o zbrinjavanju otpada
Autor: Administrator , 7. 5. 2016.

U sklopu edukacije o gospodarenju otpadom koju provodi Gacka d.o.o. u obrazovnim ustanovama, petero najaktivnijih učenika iz Srednje škole Otočac, odnosno iz 2. razreda zanimanja ekonomist (Katarina Furlan, David Brajković, Antoni Dujmović, Ivan Krznarić i Josipa Lesinger) odabrano je za nastavak suradnje.  


Kao što je poznato, Gacka d.o.o. pokrenula je edukaciju o gospodarenju otpadom u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi. Na toj se edukaciji moglo naučiti koliko je pravilno odlaganje otpadom bitno i kako zapravo većina ljudi ne zna razliku između smeća i otpada. Nakon završetka tih ciklusa edukacije u školskim učionicama, edukacija će se nastaviti radionicama koje će s učenicima i dalje provoditi djelatnici Gacke. Najaktivniji učenici, koji su između ostalog napravili i neke zanimljive predmete od otpada, starih boca, plastične i kartonske ambalaže, cd-a, itd., pozvani su na uvodni sastanak u poduzeće Gacka.

Na tom prvom poslovnom sastanku, održanom 5. svibnja 2016. u 12.30 sati, direktorica Tajana Brajković primila je odabranu grupu učenika u svom uredu te ih upoznala s poduzećem, čime se ono bavi, te s problematikom vezanom uz zbrinjavanje otpada i zaštitu okoliša. Atmosfera je bila opuštena jer se radilo o okruženju mladih ljudi, uključujući direktoricu Brajković i djelatnicu Loretu Majnarić, punih najrazličitijih ideja. Dogovoreni su termini održavanja radionica u skladu s vremenom koje učenici mogu izdvojiti za tu aktivnost.

Cilj radionica jest pronalaziti odgovore na pitanja o mogućnostima rješavanja otpada, njegova odlaganja i recikliranja te načinima osvješćivanja građana. Važno je naglasiti da će upravo učenici, zajedno s djelatnicima i direktoricom, biti uključeni i u aktivnosti poboljšanja imidža i marketinga poduzeća što će biti praktični vid teorijskoga gradiva iz ekonomskih predmeta. Već na prvom sastanku uočeno je gdje ima prostora za poboljšanja te se rodilo nekoliko ideja. 

Interes učenika za ovu radionicu proizišao je iz njihova uvjerenja kako je racionalno zbrinjavanje otpada, kako u kućanstvima, tako i u poduzeću koje zbrinjava otpad, od velike važnosti za boljitak Republike Hrvatske te samoga grada Otočca u smislu društveno odgovornog poslovanja, ali i za očuvanje planete Zemlje i njenih prirodnih bogatstava.

Josipa Lesinger i Katarina Furlan, II.ek. 

Foto: Antoni Dujmović, II.ek.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju