preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EU projekt: Koraci za život - Španjolska
Autor: Administrator , 14. 11. 2015.

Već tjedan dana grupa učenika iz 3. razreda programa elektrotehnike u Srednjoj školi Otočac borave u Španjolskoj radi osposobljavanja na izgradnji energetski samoodrživih drvenih kuća, a u sklopu EU projekta Koraci za život - inovacije u obrazovanju. Riječ je o učenicima Tomi Abramoviću, Zdravku Grahovcu, Josipu Oreškoviću, Marku Sušiću i Stjepanu Žubriniću, a s njima je suradnik na projektu za otočku školu prof. Eduard Tomić.


U siječnju će se pak učenici iz programa strojarstva stručno osposobljavati dva tjedna u Njemačkoj.

Nositelj projekta osposobljavanja učenika u Španjolskoj i Njemačkoj je Strukovna škola Gospić, a partneri na projektu su Srednja škola Otočac i Tehnička škola Karlovac. U sklopu Europskog projekta STEPS 4 L.I.F.E. (STEPs 4 Learning Innovation for Education) - KORACI ZA ŽIVOT - INOVACIJE U OBRAZOVANJU (koji se uklapa u Erasmus+ područje mobilnosti, vodeći program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport), ukupno 45 učenika iz tri spomenute strukovne škole boravit će po dva tjedna na stručnoj praksi u Španjolskoj i Njemačkoj.

Osposobljavanje u sklopu programa Energetski samoodržive drvene kuće (15 učenika elektrotehničara)  po programu partnerske ustanove Euromind Projects u Španjolskoj traje od 8. do 21. studenog 2015. godine. Provedba projekta je zapravo počela znatno ranije jer su učenici najprije prošli jezične, kulturološke i metodičke pripreme kako bi mogli što bolje sudjelovati u programu osposobljavanja.

Druga grupa učenika (15 učenika automehaničara i automehatroničara iz tri strukovne škole) realizirat će program  Gradnja električnog mini terenskog vozila tijekom dva tjedna u Njemačkoj prema programu partnerske ustanove Vitalis GmbH. U Njemačkoj će boraviti od 17. siječnja do 6. veljače 2016. godine.

Radi se o hvalevrijednom projektu u kojem su učenici usmjereni na suvremenu tehnologiju koja predstavlja budućnost. Cilj projekta Koraci za život u segmentu mobilnosti i boravka u Španjolskoj i Njemačkoj je pružiti učenicima priliku za osobni rast i razvoj putem upoznavanja s najsuvremenijim primjerima energetske usluge u korištenju obnovljivih izvora u tvrtkama i školama zemalja partnera, a primjenjivima u kućanstvima, industriji i prometu.

Vrijednost projekta je 104.919,00 eura, a u potpunosti je financiran sredstvima iz programa Erasmus+. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju