preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Priopćenje - prezentacija EU projekta MOVe IT
Autor: Ivanka Kranjčević-Orešković, 13. 12. 2013.

 

Pokrenite se uz MOVe  IT!

 

Zagreb, 11. prosinca

Pučko otvoreno učilište Zagreb, zajedno s partnerima Srednjom školom Otočac, Strukovnom školom Sisak i POU Vinkovcima te suradnicima Gradskim uredom za obrazovanje kulturu i šport Grada Zagreba, kao i područnim uredima HZZ-a (Zagreb, Vinkovci, Sisak i Otočac) predstavilo je 11. prosinca projekt MOVe IT u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport u nazočnosti više od 50 sudionika.


Projekt MOVe IT financira se iz IPA IV programa Jačanje ljudskih potencijala, u sklopu natječaja Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, koji je objavila Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koja je ujedno i ugovorno tijelo.

Ustanove partnere u projektu prezentirali su ravnatelj POU Zagreb dr.sc.Ivica Voloder,  zatim Dinko Sekula, ravnatelj SS Otočac; Ivica Beloglavec, ravnatelj Strukovne škole Sisak, te suradnica na projektima u POU Vinkovci, Rozalija Marinković.

Ravnatelj POUZ-a, Ivica Voloder istaknuo je dugogodišnju tradiciju obrazovanja odraslih usmjerenu prema potrebama tržišta rada, a program koji će biti razvijen u sklopu projekta nastavit će pratiti trendove i potrebu za konkurentnim kompetencijama.

Ružica Kovačević, voditeljica Odjela za kulturu i nakladništvo u POU Zagreb objasnila je proces nastajanja projekta, koji je izrastao iz dugogodišnjih programa pod zajedničkim nazivom Photo&Co.

Puni naziv projekta MOVe IT – Povezivanje novih IT-vještina, video produkcije i (samo)zapošljavanja govori o sadržaju programa usavršavanja koji će se izraditi i pilotirati za vrijeme implementacije projekta (12 mjeseci).

Riječ je o projektnom pristupu obrazovanju u kojem će se polaznici steći kompetencije: kreiranje medijske poruke; poznavanje novih tehnologija i medijskih alata; produkcija; poduzetničke vještine i poznavanje pravne legislative. Tako će sadržaj programa usavršavanja obuhvatiti sve komponente od videa, zvuka, pisanja tekstova, grafičkih i vizualnih znanja, projektnog upravljanja, tehničkih kompetencija, do etičkih, ekonomskih i socioloških znanja.

Projekt MOVe IT traje 12 mjeseci i cilj mu je doprinijeti povećanju zapošljivosti odraslih polaznika po završetku specijaliziranih IT tečajeva koji se temelje na stvarnim potrebama tržišta rada.

Voditeljica projekta, Gordana Radonić, u svom je izlaganju objasnila na koje će načine partnerske ustanove ojačati svoje kapacitete.  U sklopu projekta razvit će se novi program usavršavanja koji će ustanove prvo testirati i doraditi, a zatim verificirati, čime će povećati svoju obrazovnu ponudu. Lokalni uredi HZZ-a sudjelovat će u informiranju nezaposlenih o novom programu usavršavanja, a kod formiranja obrazovnih skupina dat će se prednost upravo nezaposlenim osobama. Važan je i razvoj ljudskih potencijala jer će se u projektu provesti niz radionica za usavršavanje nastavnika koji će povećati svoja andragoške kompetencije kao i vještine izrade i organiziranje učenja na daljinu (e-learning). Radionicama i seminarima povećat će se suradnja među ustanovama za obrazovanje odraslih, lokalnih poduzetnika i gradskih uprava, udruga i organizacija civilnog društva.

Rezultati projekta uključuju razvoj i pilotiranje novog programa usavršavanja u 4 partnerske ustanove, za što će biti korišten specijalizirani edukacijski softver.  Ukupno 40 polaznika usvojit će nove e-kompetencije (e-competencies) u području video produkcije, promocije i marketinga, čime će povećati konkurentnost na tržištu rada uključujući i samozapošljivost. Ukupno 20 nastavnika sudjelovat će u specijaliziranim programima stručnog usavršavanja. Na seminarima za poduzetnike u Vinkovcima i Fužinama povećat će se suradnja ustanova za obrazovanje odraslih s lokalnim poduzetnicima, kao i sa zaposlenicima podružnica HZZ-a.

Foto

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju