preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje – svečano podizanje zelene zastave
Autor: Administrator , 16. 10. 2013.

11. listopada 2013. godine sukladno Godišnjem programu rada Škole i školskom kurikulumu za školsku 2013./2014. godinu, u Srednjoj Školi Otočac održana je svečana školska smotra Dana kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje. U program smotre Dana kruha uvrštena je i svečanost podizanja zelene zastave-simbola međunarodne EKO škole koju smo upriličili povodom produženja statusa iste, odnosno dobivanja brončanog statusa u 2013. godini zbog ispunjavanja svojih obveza iz programa rada u periodu od 2007. do 2013. godine.


Provedbom navedenih aktivnosti, željeli smo pridonijeti potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, ekološkoj osviještenošću učenika, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske i užeg zavičaja,  podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani,  koja se temelji  na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta – učenika i prirode.

S raznovrsnim plodovima kruha izloženih na navedenoj smotri, učenici naše škole, odnosno njihovi roditelji-staratelji zajedno sa Srednjom školom Otočac, donirali su isto Domu za starije i nemoćne u Otočcu, Hitnu službu Doma zdravlja Otočac i Župni stan Župe presvetog Trojstva u Otočcu, na čemu su isti bili vrlo zahvalni.

Nakon provedene školske smotre Dana kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje, naša škola je pozvana da  13. listopada 2013. godine sudjeluje na svehrvatskoj smotri Dana kruha u Labinu-Istra, kojom prilikom će predstavljati  Ličko-senjsku županiju , grad Otočac i samu školu s plodovima kruha, starim alatima i dr. s područja užeg zavičaja, a što je bilo izloženo na školskoj smotri.

Srednju Školu Otočac na državnoj smotri Dana kruha.dani zahvalnosti za plodove zemlje, predstavljat će učenice: Adriana Burić i  Andrea Babić, te učenik  Antonio Ladišić, kao i mentorica Dijana Nikšić, pedagoginja i koordinatorica EKO škole.

Na provedbi smotre Dana kruha i svečanom podizanju zelene zastave zahvaljujemo se na odazivu generalnog Vikara Ličko-senjske biskupije, župnika Crkve Presvetog Trojstva u Otočcu mons. Tomislavu Šporčiću,  koji je uz molitvu i blagoslov pridonio svečanijoj provedbi navedenih aktivnosti i istima dao još veći značaj.

Svim razrednim odjelima podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje na smotri, a po mišljenju ocjenjivačkog tima najuspješnije su se predstavili:

  1. mjesto – 4. razred opće gimnazije
  2. mjesto – 3. razred šumarski tehničar i 4. razred ekonomije
  3. mjesto – 3. razred opće gimnazije i 4. razred šumarski tehničar

Navedenim razrednim odjelima uručene su diplome.

D. S.

 

Foto galerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju