preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obnova klupa u školskom dvorištu
Autor: Administrator , 26. 5. 2013.

Zbog vidne dotrajalosti klupa u dvorištu škole koje estetski nisu bile zadovoljavajuće, a i sama funkcionalnost i sigurnost njihove upotrebe postala je upitna, učenici maturanti zanimanja šumarski tehničar pristupili su njihovoj obnovi. U sklopu izbornog predmeta Građevinarstvo jedan od ciljeva je i utvrđivanje stanja okoliša škole i njegovo unaprjeđenje.


Nakon pregleda konstrukcija u okolišu škole te na temelju utvrđenog stanja donesen je plan za akciju uređenja klupa. Prvo je trebalo odrediti, izabrati i nabaviti potreban materijal za izvršavanje radova. Nakon toga uslijedila je radna akcija 14. svibnja tijekom koje je izvršen veći dio  predviđenih radova.

Priručnim alatom prvo su demontirane drvene letve klupa koje su vijcima pričvršćene na metalnu konstrukciju. Uslijedilo je brušenje drva i metalne konstrukcije brusnim papirom. Svi učenici prionuli su na posao i prvi dio radova brzo je priveden kraju.  Nakon pripreme podloge pristupilo se bojanju drva i metala prikladnim bojama. Kako bi se drvo što bolje zaštitilo od vanjskih nepovoljnih utjecaja nužno je bilo nanijeti najmanje dva sloja boje. Slojevi su nanošeni u vremenskom razmaku dovoljnom da se prethodni sloj kvalitetno prosuši. Zbog izuzetnog zalaganja učenika pri kraju nastavnog dana počela je i montaža klupa. Drvene letve ponovo su vijcima pričvršćene na konstrukciju. Tijekom cijele akcije učenicima je pomagao, pribavljao im potreban materijal i alat naš domar Anđelko bez čije pomoći akcija ne bi mogla biti realizirana.

Dio radova koji je bilo moguće izvesti pridonio je poboljšanju uvjeta i izgleda okoliša škole. Nažalost, zbog nedostatka materijala i nemogućnosti brze nabave istog dio posla ostao je nedovršen te će se morati pričekati sa konačnim dovršenjem radova. Nadamo se skorom završetku i preostalih poslova, a svim učenicima želimo ugodne odmore između nastavnih sati na obnovljenim klupama u hladu breza.  D.N.

Foto galerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju