preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

 > Naslovnica
Vijesti

IN MEMORIAM: Dario Brajković (22. 5. 2003. – 3. 7. 2020.)

Autor: Administrator , 6. 7. 2020.

 

Ima li teže, gorče i žalosnije zadaće od posljednjega pozdrava mladom čovjeku koji je jučer sjedio u školskoj klupi, sutra je trebao preuzeti svjedodžbu o uspješno završenom razredu, a danas ga više nema?

 

Dario Brajković, učenik 2. razreda zanimanja ekonomist, rođen u Gospiću u proljeće 2003., s adresom stanovanja u Prozoru, tek što je napunio 17 godina, izgubio je život u naizgled bezazlenoj, a teškoj nesreći s kobnim posljedicama. Ovakvi neizmjerno surovi i teški potresi unutar jedne obitelji zbog smrti njena najmlađega člana ostavljaju duboke rezove u cijeloj zajednici - ne samo široj obitelji, ne samo među prijateljima i poznanicima, ne samo u Obilju, Prozoru i Otočcu, nego u cijeloj Gackoj i puno šire. U Srednjoj školi Otočac koju je Dario Brajković pohađao, u njegovom 2. razredu zanimanja ekonomist, otvorila se mukla praznina, poražavajuća nevjerica, prebolan šok, žarko i duboko, ali nemoćno suosjećanje s najbližima, Darijevim roditeljima Draganom i Ivicom, sa sestrom Dorotejom, također učenicom naše škole.

Opraštamo se s Darijem prisjećajući se njegove učeničke savjesnosti, pristojnosti i obzira u ophođenju s profesorima i razrednim kolegama, njegove nesvakidašnje vedrine nevina djeteta, njegove skromnosti i dobrote, njegove nevjerojatne empatije i širine razumijevanja za druge, njegove visoke razine ozbiljnosti i odgovornosti, njegove spretnosti u radu s rukama…

Prisjećamo se koliko je vremena i strpljivosti uložio u izradu prekrasnih ukrasa za naš prvi božićni sajam, prisjećamo se širine njegova duha i srca kojim je ljubio ovaj svijet zalažući se u svome školskom novinarskom radu za mora i oceane bez smrtonosna plastičnog otpada, prisjećamo se njegove posljednje pročitane lektire, o kojoj je dojmljivo pripovijedao da smo ostali zatečeni, bez riječi… Bio je to Gonič zmajeva Khaleda Hoseinija, kako reče Dario, emocionalno strahovito teško djelo. Tako je upravo za sve nas emocionalno strahovito težak Darijev odlazak s ovoga svijeta.

Položio si, Dario, sve ispite savršeno, s odličnim uspjehom savladao si empatiju, nesebičnost, skromnost, iskrenost, mudrost, radost, talent, i Gospodin te vječno privija u Naručje beskrajne ljubavi i blaženstva. A mi, tvoji profesori, više nećemo sanjati kako ćeš jednoga dana, poslije završena školovanja, biti dobar i pošten čovjek, prekrasan suprug i otac, uspješan poduzetnik, vrijedan i koristan član naše zajednice… Gospodin je za tebe imao drugi, bolji plan od naših zemaljskih projekcija. Neka su ti blagoslovljeni rajski koraci i život anđela u milosrđu Očevom.  

Posljednji pozdrav šaljemo ti, dragi dječače, iz ovih školskih hodnika i učionica gdje će zauvijek ostati zvonka zrnca tvoga đačkoga prisustva. (Razrednica)

 ***

Naš Dario je bio predobar prijatelj, osoba koja je uvijek bila tu za nas i pomagala nam kada je to bilo potrebno... osoba koja se je znala zezati i nasmijavati nas. Bit će nam teško jer više nećeš biti s nama, ali ti si sada na boljem mjestu. Hvala ti za sve, prijatelju dragi, zauvijek ćeš ostati u našim srcima. Počivao u miru Božjem. (Patricija)

***

Negdje sam pročitala ovaj stih i stvarno me podsjetio na Darija: „Jednoj su ptici slomljena krila u letu, tako je i tvoj život prekinut u jeku.“ (Adriana)

***

Još je jedan čovjek dobio svog anđela čuvara, tebe, Dario! (Ivan)

***

„Otišao prerano, ali ostavio trag, u našim srcima, uvijek ćeš ostati drag.“ (Franjo)

***

Dario, anđele naš, počivaj u zagrljaju Božjem, gledaj nas i čuvaj odozgo. Nosimo te zauvijek u srcu… Spavaj mirno. (Matea)

***

Dragi naš Dario, tuga i bol što smo te izgubili nikad neće prestati, a sjećanja na tebe zauvijek ostaju u našim srcima. Ostat ćeš voljen i nikada te zaboraviti nećemo. Počivaj u miru Božjem, prijatelju, neka te čuvaju anđeli. (Patricia O.)

***

Dragi Dario, tuga i bol što smo te izgubili nikad neće prestati, a sjećanje na tebe i tvoju ljubav koju si nam pružao zauvijek će ostati u našim srcima. Počivao u miru! (Lana)

***

Dragi prijatelju, do prije nekoliko dijelili smo školske klupe i suočavali se sa školskim problemima, a sada su već za tebe ti problemi završili. Prebrzo, ali je gore na nebu Bogu falio jedan dobri anđeo kao što si ti. Znaj da te nikada nećemo zaboraviti i da ćemo se uvijek s osmjehom na licu prisjećati tvojih nesebičnih pomoći koje si nam s voljom pružao. A sada počivaj u miru i neka te čuva dragi Bog. (Marinela)

***

Svidjelo se dragom Bogu da uljepša raj, pa te uzeo, moj prijatelju… Zauvijek ćeš ostati u našim srcima i nikada te nećemo zaboraviti… Počivaj u miru Božjem. (Mihael)

***

„Rodilo je zlatom sve ča si rukom taka, neka ti za sve vike zemlja bude laka. (Josipa)

***

Dragi moj prijatelju, jesi li postao rajska ptica ili sunčev tračak što se s neba smije? Ili si možda zadobio krila? Znaš li koliko mi je neprihvatljivo što si odletio? I nisam samo ja tužan, tužni smo svi mi koje si blagoslivljao svojim osmjehom. Nadam se da sada tebe blagoslivlja dragi Bog. Bio si tako mlad, ali u punom smislu si opravdao da si sjajan primjer mladog čovjeka. Nadam se da čuješ ove moje riječi, da možeš čuti moje misli. Dragi moj prijatelju, imam bezbroj pitanja, izgubljen sam. Nadam se da si pronašao svoj novi dom, da ne lutaš, da snivaš, mirno. Nadam se i da me čekaš, da ćemo se ponovno sresti, a do tad, budi mi dobar i lijepo sanjaj! (Stjepan)
POVEZNICE

STRUČNO USAVRŠAVANJE

KORISNE POVEZNICE

 

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Otočac / Ćirila i Metoda 2, HR-53220 Otočac / ss-otocac.skole.hr / ured@ss-otocac.skole.hr
preskoči na navigaciju