preskoči na sadržaj

Srednja škola Otočac

Login
Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zašto studirati Inžinjerstvo okoliša
Autor: Dijana Nikšić, 19. 2. 2020.

Danas je našim maturantima predstavljena mogućnost studiranja na Geotehnološkom fakultetu u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu.


Preddiplomski studijski program Inženjerstvo okoliša traje tri godine, i izvodi se kao jedinstveni studijski program bez smjerova.

Završetkom sveučilišnog preddiplomskog studija Inžinjerstva okoliša stječu se osnovne kompetencije u identificiranju, definiranju i rješavanju inžinjerskih zadaća u Inžinjerstvu okoliša.

Od praktičnih znanja prvostupnik Inžinjerstva okoliša posjedovat će sposobnost korištenja laboratorijske i terenske opreme, promatranja, bilježenja i analize podataka dobivenih laboratorijskim i terenskim ispitivanjima. Znat će izraditi tehničke nacrte ručno i pomoću računala, te pripremiti prezentaciju tehničkih izvješća.

Znanja i kompetencije koje se steknu završetkom sveučilišnog preddiplomskog studija odgovarajuća su za praćenje diplomskog sveučilišnog programa na geotehničkom fakultetu, a omogućava i praćenje diplomskih studija iz srodnih područja iz srodnih  područja na drugim tehničkim studijima te praćenje različitih programa  cjeloživotnog obrazovanja.

Diplomski studij Inžinjerstvo okoliša traje dvije godine , a uključuje  smjerove inžinjersvo okoliša, Upravljanje vodama i upravljanje okolišem. Ovaj studij mogu upisati studenti koji su završili sveučilišni preddiplomski studij ili strani studij ekvivalentnog programa.

Završetkom studija student je osposobljen upravljati okolišem  na održiv način i preuzeti osobnu i timsku odgovornost za strateško odlučivanje i uspješnu provedbu zadataka pri izradi elaborata, studija i projekata iz inžinjerstva okoliša, ako i primijeniti legislativu iz područja zaštite okoliša te preuzeti društvenu i etičku odgovornost za posljedice.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju